Kom på ungdomskursus

Info: Tilmeld dig via hjemmesiden og vælg “Min gruppe betaler”.
Alternativt kan du kontakte vores kassere Lene Vølker, for hjælp.

Er du 13 – 20 år?

KFUM-Spejdernes uddannelse målrettet unge henvender sig til spejdere i alderen 13 – 20 år. De enkelte kurser tilbydes til et aldersinterval på ca. 3 år, så du vil altså møde en masse jævnaldrende spejdere fra hele landet når du deltager.

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage i disse kurser, og du behøver således ikke at have været på alle kurserne, eller tage dem i en særlig rækkefølge. Men da deltagelse hænger sammen med din alder, kan du rissikere at du er for gammel og ikke kan komme af sted.

Roland 1 – Er du mellem 13 og 15 år
På Roland 1 er der fokus på praktiske spejderfærdigheder – både de historiske og de nutidige. Du bliver en del af en patrulje og oplever fordele og ulemper ved dette, ligesom du møder spejdere fra andre grupper end dem du kender.

Roland 2 – Er du mellem 14 og 16 år?
Nøgleordene på Roland 2 er planlægning og gennemførelse af projekter i patruljen og troppen, med særlig fokus på patruljemøder. Planlægning, motivation og idegenerering prioriteres højt og som deltager får du øjnene op for din egen rolle og dit bidrag til en velfungerende patrulje.

TOP
På TOP er stabspatruljen i fokus og kurset henvender sig derfor til hele stabspatruljen som tager af sted samlet og får inspiration og ideer til arbejdet.

Diamant og Diamant Extrem – Er du mellem 15 og 17 år?
På Diamant får du metoder og værktøjer til udvikling af spejderarbejdet derhjemme. Det sker ved at du møder udfordringer og oplevelser, som du ikke møder normalt gennem gammelkendte samt helt nye aktiviteter. Du lærer dig selv godt at kende og finder ud af hvordan du reagerer og håndterer pressede situationer. På Diamant Extrem får du endnu mere af samme slags og en masse uventede situationer.

U – Er du mellem 15 og 20 år?
På U deltager du i en fokuseret praktisk, kreativ eller intellektuel workshop, der munder ud i et konkret produkt, og som samtidig giver dig viden og ideer som du kan bruge hjemme i dit spejderarbejde og i dit privatliv.

ULK – Er du mellem 17 og 20 år?
UngdomsLederKurset er for dig der gerne vil være bedre til at undervise og fungere som leder. Gennem et intenst program får du redskaber og metoder som sætter dig i stand til at fungere som leder i en enhed og kurset er således afslutningen på KFUM-Spejdernes uddannelsesforløb for unge under 21 år. Efter ULK er næste
naturlige kursus et Grenkursus eller Leder 1.

Læs mere her >> og kontakt din leder.